Ondersteuning voor leden

Bent u lid en heeft u ondersteuning of advies nodig? 

Ledengesprek
Als lid van de NOVU kunt u altijd een afspraak maken voor een ledengesprek. Tijdens dit vertrouwelijke gesprek kunt u uitgebreid over uw vinding praten en van gedachten wisselen. U kunt natuurlijk ook bellen voor een korte vraag of advies. 

Ondersteuning bij een technische (uit)vinding
Aan de hand van Technology Readiness Levels
Er komt veel kijken bij het proces van idee tot markt, zeker wanneer u zich bezig houdt met een technische vinding. Dit ontwerp- en ontwikkelingsproces wordt hierdoor vaak als complex en onoverzichtelijk ervaren. De NOVU kan u hierbij helpen, door u op een overzichtelijke manier te informeren over de verschillende stappen die u met uw technische vinding doorloopt. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de ‘Technology Readiness Levels’ (TRLs) methode. Meer over deze methode vindt u in het ledendeel van de website. 

Octrooi spreekuur
In samenwerking met RVO / Octrooicentrum Nederland (OCNL) organiseren we voor NOVU leden een spreekuur met een octrooiadviseur. De focus ligt op ondersteuning bij het uitvoeren van een verkennend onderzoek naar de laatste technologie (nieuwheidsonderzoek). Door de jarenlange samenwerking met OCNL heeft innovatief Nederland - en de uitvinder in het bijzonder - toegang tot een bron van waardevolle informatie.

NOVU Atelier
Twee enthousiaste stagiairs bieden hun vaardigheden aan op het gebied van het maken van illustraties, werktekeningen, 3D modellen, octrooitekeningen, prototypes, uitvoeren van zoekopdrachten naar toeleveranciers en/of materiaalonderzoek en kostprijs bepaling.
Het tarief is € 15,- per uur excl btw. Materiaal is niet bij de prijs inbegrepen.

Marktonderzoek en businessplan
Gemotiveerde studententeams doen, in het kader van de minor Business & Innovation (Hogeschool Rotterdam) voor NOVU leden, marktonderzoek en doen een aanzet voor een businessplan. Gewoonlijk starten deze projecten in september. Alleen voor NOVU leden.
Het tarief hiervoor is € 185,- 

Product/kennis makelaars
NOVU leden die de commercialisering van hun vinding willen uitbesteden, kunnen terecht bij Product/kennis makelaars. Deze bij de NOVU bekende dienstverleners brengen uitvinders én hun vindingen actief in contact met bedrijven. 

Cursus Van Idee tot markt
Tweemaandelijks organiseert NOVU de cursus 'Van Idee tot Markt. In deze cursus wordt in één dag de laatste stand van zaken rond innovatie en het complexe traject van-idee-tot-markt onder de loep genomen. Een octrooiadviseur van RVO/OCN verzorgt de modules bescherming en intellectueel eigendom en een NOVU lid deelt zijn/haar persoonlijk afgelegde traject van idee tot markt met de cursisten. Het accent ligt op de leermomenten. In workshopverband wordt ook een realistische case besproken om het geleerde ‘in de praktijk’ te brengen. De cursus is inclusief lunch en een borrel na afloop. Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen.
Kosten: leden € 95,-. Max 9 personen.

Via deze link kunt u zich aanmelden voor de volgende cursus